Tagok

geotech.jpg

vertesaszfalt.png

t-matrix.jpg

planbau.jpg

city-terv.jpg

uthalozat.jpg

turulgeodezia.jpg

aakos-design-logo.jpg

mapi.png

 

 

Hírlevél feliratkozás
Vonalban

Jelenleg 8 vendég olvas minket

Keresés

Sikeres volt a konferencia Nyomtat

2013. március13-án lezajlott a KEMÉK KLASZTER szakmai konferenciája

„Lehetőségek és kötelezettségek az új jogszabályi környezetben” címmel

 A konferencia képeken, a galéríában!

  A Komárom-Esztergom Megyei Építő-, Környezetvédelmi és Innovációs Klaszter, köszöni mindazoknak, akik elfogadták a meghívást és végigkövették a szakmai konferencia, AGÓRA építészeti bemutatását, és előadásait.

Bővebben...
 
Életre kelt a tatabányai Főtér Nyomtat

 

 

Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy Tatabánya egyik büszkesége, a megújult Főtér, a KEMÉK klaszter két tagjának a közreműködésével valósulhatott meg. Kiemelt szerepben vehettünk részt a beruházásban, hiszen, a Geotech és FTK Kft-k együttes konzorciuma nyerte meg 2011-ben a Főtér generál-kivitelezését. Kiváló munkájuknak köszönhetően jó minőségben és határidőre készült el a belváros. Az emberek használják és szeretik az újra népes Főteret, új nevén Árpád teret.

Nézzék meg a Geotech Kft. szponzorálásával készített kisfilmet!

Az Árpádtérről és programjairól bővebben itt olvashat: http://tatabanya-foter.shp.hu

 

 
Összefogás Komárom-Esztergom megyében Nyomtat

Közös tervek, együttműködés, sikerek - klaszterben

Napjainkban ritkán nyílik alkalom arra, hogy építőipari cégek sikeréről olvashassunk beszámolót. A körbetartozások, a csőd, a kevesebb megrendelés problémákból előre is lehet menekülni. A továbblépés, az előretekintés egyik módja az összefogás. A Komárom-Esztergom Megyei Építő-, Környezetipari és Innovációs Klaszter menedzsment szervezetének most megítélt, több mint 23 millió forintos támogatás azt bizonyítja, hogy van ígéretes fejlesztési pálya a válságtól megtépázott ágazatok számára is.

Beruházás, felújítás, szigetelés, fűtéskorszerűsítés, energiagazdálkodás, megújuló technológiák, környezetvédelem, csatornázás, közlekedés - minden mindennel összefügg, és gyakorta problémát okoz a tervező, a kivitelező, vagy akár az adott beruházás különböző területein tevékenykedő vállalkozások munkájának összehangolása. A tervezéstől az átadásig pedig hosszú és rendszerint akadályokkal teli az út. Ilyen és ehhez hasonló problémákra keresték a választ az alapítók, s így jutottak el az összefogásig.

 

Bővebben...
 
Még vannak kiaknázatlan lehetőségek, pályázati források mind az önkormányzatok, mind pedig a vállalkozások számára Nyomtat

 

 

 

 

A Komárom-Esztergom megyei Építőipari Környezetipari és Innovációs Klaszter Benchmarking Klubja márciusi programján nem csak a már kiírt pályázatokról, hanem a jövőbeli tervekről is szó volt. Az uniós források bevonzása több szereplő számára is fontos feladat. A klaszter tagjainak feltett szándéka, hogy közös megkeresés alapján intézmények fenntartóit tájékoztatják, hogy összekössék az igényt a lehetőséggel. A cégek a tervezési, kivitelezési munkát tudják elvégezni, melyhez információval segítenek anyagi támogatást szerezni. A programon előadó Aditus Zrt. képviselői elmondták: előnyt jelent, ha a megvalósítás során sem engedik el a pályázók  kezét. A regionális operatív program pályázatai az önkormányzati szektorban beszűkültek - hangzott el.

Bővebben...
 
KEMÉK Klaszter Nyomtat

Kedves Leendő Partnerünk!

 
Szeretettel köszöntöm, Önt a Komárom-Esztergom Megyei Építő-, Környezetipari és Innovációs Klaszter tagjai nevében.

   Magyarországon a klaszter, mint fogalom és szervezet az elmúlt néhány évben került be a köztudatba és olyan szerveződést takar, amely tagjai átfogó célok elérése érdekében alkotnak közösséget.

   A KEMÉK Klasztert az elmúlt évben főleg Komárom-Esztergom megye területén tevékenykedő kis és középvállalkozások hozták létre piaci céljaik elérése érdekében. A tagok egyenként magyar tulajdonban lévő magáncégek, akik az építőiparban és a környezetvédelem területén a fenntartható fejlődést, a környezettudatos gondolkodást és cselekvést tűzték ki célként. Az eltérő profil lehetővé teszi, hogy egymás tevékenységét kiegészítsék, támogatást adjanak, illetve egymásnak piacot teremtsenek. A közös munka eredménye, hogy nagyvállalkozásokkal egyenlő partnerként vehetnek részt projektekben, pályázatokban.

   Együttműködésük koordinálására, a klaszter céljainak megvalósítására létrehozták a KEM Klasztermenedzsment Kft-t, a projektek generálására, menedzselésére.

 Reméljük a továbbiakban Önnel közösen is alkothatunk.

 
Páll János

KEMÉK Klaszter elnök